Kvalitet och miljö

Kvalitet

Kvalitet & miljö är vårt främsta fokus. Våra profiler köper vi från en av Europas största tillverkare, GEALAN. Glaskassetterna är också de av högsta kvalitet och de levereras av AILE GROUP. Beslag, lås och handtag är en annan mycket viktig del av ett bra fönster. Det gör fönstren säkra mot inbrott och skadegörelse. Vi har valt WINKHAUS som leverantör av de här delarna. Att välja de bästa tillverkarna av olika delar för att sedan sätta allt samman till en optimerad enhet är inte alltid en självklar framgång. Vi har lagt mycket möda på att få de delar vi använder i vår produktion att inte bara fungera tillsammans, utan varit noga med att varje beståndsdel ska bidra till våra produkters fulländning. Resultatet ska bli större än summan av dess beståndsdelar. Det har vi lyckats med. Våra fönster är det bästa vi kan åstadkomma med all vår kunskap och erfarenhet. Vi är stolta över våra produkter.

Garantier

Våra fönster har
10 års garanti på glaskassetterna och beslag.
30 års garanti på profilerna.

PVC fönster i kretsloppet

Världens hav är fulla med plast och detta börjar bli ett riktigt allvarligt problem. Naturligtvis vill du som köper nya fönster från oss inte bidra till detta. Då kan vi berätta att det gör du inte heller. De plastmaterial som hamnar i haven är inte fönster och dörrar utan förpackningar, plastpåsar och andra produkter som kastas.
Vid vår tillverkning är miljöpåverkan mycket liten. Allt överflödigt material från vår fabrik samlas upp och hämtas av miljöspecialister som återvinner materialet och tillverkar nya produkter. Under de trettio år (Man vet inte riktigt än hur länge PVC fönster håller, men minst trettio år) som fönstren är i bruk under sin livscykel behöver de aldrig målas med giftiga färger och inget miljöfarligt material avges från dem. När de en dag skrotas finns det massor av bra möjligheter för att ta hand om materialen på ett miljövänligt korrekt sätt. En av de bättre är att återanvända fönstren. Lägger man till energibesparingen som våra fönster genererar blir det en bra lösning för vår natur att köpa dina nya fönster av oss.

Bra miljöval

Läs mer om PVC och varför det är ett klimatsmart material.

Kvalitet & miljö

Båda är tätt sammanflätat i vår produktion. Det ena stärker det andra. En effektiv tillverkningsprocess med fokus på kvalitet ger också ett bra miljöarbete.

Miljöpolicy

Vårt miljötänk är viktigt i vår produktion och vår produktutveckling. Vårt mål är att bidra till en bättre miljö en liten bit i taget med allt vi gör. När du väljer Terra fönster som leverantör har du valt klimatsmarta produkter som håller i många år. Du får inte bara de omedelbara ekonomiska fördelar det innebär att köpa våra prisvärda produkter utan bidrar också till en hållbar utveckling.