Om Profiler

FÖNSTERPROFILER FRÅN GEALAN

Fönsterprofiler från Gealan, som vi använder i vår tillverkning, låter oss producera olika modeller av fönster och dörrar av hög kvalitet och bra ergonomi. Vi ger garanti på profiler upp till 30 år. Högkvalitativa tillbehör från den tyska producenten WinkHaus Active Pilot ger inbrottssäkerhetsklass 2, vilket motsvarar SP-provningskrav och detta garanterar också tillförlitlig funktion i många år. Vi lämnar 10 års garanti på alla tillbehör.

 Gealan f Saffle Window

FÖRDELAR AV S 8000 IQ

Tidstestade profilsystemet GEALAN S 8000 tillgodoser brukares behov. Tack vare en bredd stålarmeringsprofil är det möjligt att göra väldigt tåliga fönster- och dörrkonstruktioner.

 1. Två tätningar är tätt tryckta mot insidan och utsidan runt hela fönsterbåges omkrets och tillhandahåller hermetisk fönster.
 2. 6 inre kamrar i ramprofilen och skjutfönster och monteringsbredd på 74 mm på profilen säkerställer mycket god prestanda för värme- och ljudisolering.
 3. Bredd stålarmeringsprofil i inre kammar av fönsterprofil ger fönsterkonstruktionens stabilitet.
 4. Treglas-isolerruta 46 mm tjock och vid bruk av glastekniken STV® - även treglas-isolerruta upp till 48 mm tjock.
 5. Olika former av glasningslister – avrundade eller med vinkel på lutning ger en unik identitet på dina fönster.

* Koefficient av värmeledningsförmåga Uw. Kombinationen av vita proler med standardstålar- mering. Beräknade värden: U = 0,6 W/mK, ramen Swisspacer Ultimate, index på prolsystem g S 8000 U = 1,1 W/mK, proler av prolsystem S 9000 U= 0,92 W/mK.

FÖRDELAR AV S 9000

I det nya profilsystemet Gealan S 9000 kombineras fördelar av mellan- och yttreliggande tätning. Fönster som tillverkat av detta profilersystem uppfyller kraven på energieffektiva fönster.

 1. Treglas-isolerglas. Det tredje isolerglas förbättrar prestada för värme- och ljudisolering, skyddar fönsterbeslaget mot fukt och miljö.
 2. 6 inre kamrar i ramprofilen och skjutfönster och monteringsbredd på 82,5 mm på profilen säkerställer mycket god prestanda för värme- och ljudisolering.
 3. Bredd stålarmeringsprofil i inre huvudkammar av fönsterprofil ger fönsterkonstruktionens stabilitet.
 4. Treglas-isolerruta 52 mm tjock och vid bruk av glastekniken STV® - även treglas-isolerruta upp till 54 mm tjock.
 5. Större fördjupning upp till 26 mm inne i fönsterruta som skyddar de kallaste zoner av isolerruta mot direkt kontakt med miljön och förbättrar de termiska prestanda hos fönstret

DÖRRPROFIL GEALAN S 8000 IQ / S 9000

GEALAN S8000 IQ är en ytterdörrsprofil med högre hållbarhet och förbättrad stabilitet än tidigare versioner, det gör den ypperlig som balkong- eller uterumsdörr.

För att kunna erbjuda vridstyva och rigida dörrar har Gealan modifierat skiljeväggarna i S8000 IQ systemet för att kunna bygga in så stora metallförstärkningar som möjligt inuti bågprofilen. Denna unika användning av metall i de 74mm tjocka dörrprofilerna förbättrar stabilitetsfaktorn med 30 %. För att öka vindmotståndet och förbättra hörnens beständighet i högre utsträckning, använder vi kompatibla hörnsvetsförband.

Så du kan lita på att våra balkong- och uterumsdörrar håller hög kvalitet och är hållbara. 

Vi har olika typer av Balkong- och uterumsdörrar att välja mellan:

 1. Inåtgående. Alla våra dörrar är utrustade med högkvalitativa beslag, lås och låga trösklar. Brett sortiment av tillbehör och PVC fyllningspaneler upp till 40mm är standard.
 2. Utåtgående. Alla våra dörrar är utrustade med högkvalitativa beslag, lås och låga trösklar. Brett sortiment av tillbehör och PVC fyllningspaneler upp till 40mm är standard.

Entré-och uteplatströsklar för komfort och enkelhet.

Gealans nya infällda tröskel i både ytter- och uteplatsdörrar är 20 mm hög vilket gör alla dörrtrösklar är anpassade för rullstolar och liknande. Aluminiumtröskeln har ett mycket robust utseende, med design i flera nivåer och inbyggda hörnkontakter gör dem extremt lufttäta och hållbara.

Fler fördelar:

 • Utmärkt värmeisolering – optimal isotermisk profil
 • Altandörrars och pardörrars beslag fästs i tröskeln
 • Skyddar mot regn med en speciellt konstruerad yttre täckplåt samt flera isolerande skikt
 • Alla typer av installationer är möjliga (monteras mellan sidoposter eller monteras på undersidan)
 • Vid skada är både delvis och komplett utbyte möjligt 

Gealan S8000 PSK som kan lutas och skjutas, är en parallell skjutdörr med ett extra vädringsläge som tillval. Denna typ av skjutdörr lämpar sig bäst för mindre öppningar på upp till 3,6 m

Egenskaper:

 • Skjutdörrar tillverkas av fönsterprofiler, med vinkelventilation.
 • Bågen glider på en aluminiumskena på insidan, fäst på framsidan av karmprofilen.
 • Fönsterbågens vikt får inte överstiga 200kg
 • Brett urval av olika scheman

Utrustning:

 • Standardval: Handtag endast på insidan.
 • Tillval: Låsmekanism och handtag på insidan eller båda sidor.
 • Automatisk mekanism

Fördelar:

 • Ekonomiskt alternativ för HST Lyft & Skjutdörr
  •   Hög stadga (flerpunktslåsning, beslag och tätningar)
  •   Utmärkta termiska egenskaper
 •   Tilltalande utseende
  •   Skjutdörrar med parallellgående lösning som inte tar upp hela rummet
  •   Enkel att använda
 •   Ingen tröskel (fönsterkarmsprofil)
 •   Begränsat antal tekniska parametrar.